Welkom

Even voorstellen!

Mijn naam is Floris Bijlsma (1973), ruim vijftien jaar werkzaam in de klinische psychiatrie als verpleegkundige en teamleider. Tegenwoordig ben ik actief als verpleegkundige, roosterplanner, freelance journalist en tekstredacteur. Tenslotte reis en fotografeer ik graag. Deze interessegebieden komen samen op deze website.

Je komt hier veel artikelen en columns tegen. Zij vallen globaal uiteen in twee onderwerpen, die je terugziet in de horizontale menubalk: India en Mensen.
De artikelen onder de kop India heb ik geschreven voor IndiaNu, het enige Nederlandstalige tijdschrift over India. Ze staan chronologisch geordend. Dat tijdschrift is eind 2015 opgeheven.
De columns onder de kop Mensen zijn zowel schetsen van de directe praktijk van de klinische psychiatrie, als situaties van mensen die niets met de klinische psychiatrie te maken hebben, maar waarbij gedrag van mensen en beweegredenen daarachter centraal staan. Ook staan hier artikelen die ik voor de regionale krant De Vierklank heb geschreven. Tot slot staan er sfeerimpressies of meer journalistieke achtergrondverhalen naar aanleiding van reizen.

Wekelijks, op elke vrijdag, verschijnt een nieuwe column op deze website.

Onder de kop Publicaties in de menubalk vind je vier boeken die ik heb geschreven: Hub’dulü, verwarring en verwondering in Azië (2003) met reis- en achtergrondverhalen over gebieden waar ik in Azië ben geweest; Iedereen heeft wel wat, columns en artikelen over mensen en psychiatrie (2010); Impact van suïcide op GGz-medewerkers (2012); In de psychiatrische kliniek, anekdotes uit de GGz (2013); India Nu, artikelen 2000-2015, Landelijke India Werkgroep (2016); Made in… De Bilt, artikelen voor de Biltse krant De Vierklank 2013-2014 (2016). Bij Publicaties lees je meer over de inhoud van deze boeken.

Onder de kop Redigeren lees je over mogelijkheden voor ondersteuning bij het schrijven van een artikel of scriptie.

Naast schrijven, fotografeer ik ook graag. Onder de kopjes Reisfoto’s, Kunst en Portret krijg je daar een indruk van.

Veel lees- en kijkplezier!

Floris Bijlsma