ROOMSERVICE!

aug 27, 2015 geen reacties

In de psychiatrische kliniek is een stagiaire begonnen aan haar eerste week. Zij heeft de opdracht gekregen om incontinentiebroekjes – eigenlijk gewoon luiers maar dat klinkt zo oneerbiedig, vinden we tegenwoordig – neer te leggen op kamers van enkele patiënten die deze gebruiken ’s nachts. Joviaal als zij is probeert zij dit met een grapje te doen. Met een stapel luiers in haar armen loopt zij de gang door en klopt op de eerste kamerdeur, zwaait deze open en roept: “Roomservice!”

Maar zij is bij de verkeerde kamer binnengegaan. Het is de vergaderkamer waar de voltallige directie van het ziekenhuis bijeen is.

Er valt een stilte in de kamer. Alle bobo’s kijken de stagiaire aan. Als blikken konden doden.

De stagiaire druipt af met de luiers in haar armen. Maar zij weet dat haar humor het wint van de serieuze koppen. Dus denkt zij inwendig: “Zeikerds.”

Mensen

About the author

Floris Bijlsma (1973). Jarenlang werkzaam op diverse afdelingen in de klinische psychiatrie. Daarnaast actief als freelance journalist. Voorheen redacteur van India Nu, het enige Nederlandstalige tijdschrift over India. Publicaties: Hub'dulü, verwarring en verwondering in Azië (2003); Iedereen heeft wel wat (2010); Impact van suïcide op GGz-medewerkers (2012); In de psychiatrische kliniek, anekdotes uit de GGz (2013); India Nu, artikelen 2000-2015, Landelijke India Werkgroep (2016); Made in... De Bilt, artikelen voor de Biltse krant De Vierklank 2013-2014 (2016).
nog geen reacties op “ROOMSERVICE!”

reageer