PIZZA

aug 26, 2016 geen reacties

In een aflevering van de documentairereeks ‘Op zoek naar Frankrijk’ onderzoekt de Nederlandse Parijzenaar Wilfred de Bruijn namens de VPRO het leven op het platteland in het westen van Frankrijk. Er is veel droefenis: werkloosheid, neergaande economie, depressie, tot onaangekondigde zelfmoord aan toe.

Wilfred gaat op pad om ‘de mensen zelf’ ter plaatse te vragen hoe het ervoor staat. Hij vindt een pizzaboer in een busje dat op het marktplein van een dorp staat. De pizzaboer schetst de teloorgang van het platteland. “Vroeger kwamen de mensen elke week een pizza halen. Nu gaat het allemaal slechter in de regio en komen de mensen nog maar eens per maand een pizza halen.”

Dat kan inderdaad een voorbeeld zijn van hoe het bestedingspatroon op het platteland achteruitgaat. Het kan ook betekenen dat de pizza’s van de lokale pizzaboer niet zo bijzonder zijn en dat steeds meer mensen in de buurt daarachter zijn gekomen.

Mensen

About the author

Floris Bijlsma (1973). Jarenlang werkzaam op diverse afdelingen in de klinische psychiatrie. Daarnaast actief als freelance journalist. Voorheen redacteur van India Nu, het enige Nederlandstalige tijdschrift over India. Publicaties: Hub'dulü, verwarring en verwondering in Azië (2003); Iedereen heeft wel wat (2010); Impact van suïcide op GGz-medewerkers (2012); In de psychiatrische kliniek, anekdotes uit de GGz (2013); India Nu, artikelen 2000-2015, Landelijke India Werkgroep (2016); Made in... De Bilt, artikelen voor de Biltse krant De Vierklank 2013-2014 (2016).
nog geen reacties op “PIZZA”

reageer