Oeganda 2: HOUT

dec 01, 2015 geen reacties

Twee mannen zagen boomstammen tot planken. Die liggen plat op een stellage. De ene houtzager staat onder de planken, de ander er bovenop. Ze trekken en duwen de enorme zaag door het hout. Zwaar en riskant werk waarbij de knieën van de man bovenop het hout het meest gevaar lijken te lopen.

Op de achtergrond is een grens te zien. Het grote oerwoud dat officieel een nationaal park is waar niemand aan mag komen. Daarnaast de leefwereld van mensen in de streek die stiekem steeds knabbelen aan de grenzen van het bos. De dorpelingen verbouwen thee, kappen hout en schieten af en toe een wild dier om door te verkopen. Wat moeten zij anders? Serieuze alternatieven hebben zij niet.

123

 

 

Mensen

About the author

Floris Bijlsma (1973). Jarenlang werkzaam op diverse afdelingen in de klinische psychiatrie. Daarnaast actief als freelance journalist. Voorheen redacteur van India Nu, het enige Nederlandstalige tijdschrift over India. Publicaties: Hub'dulü, verwarring en verwondering in Azië (2003); Iedereen heeft wel wat (2010); Impact van suïcide op GGz-medewerkers (2012); In de psychiatrische kliniek, anekdotes uit de GGz (2013); India Nu, artikelen 2000-2015, Landelijke India Werkgroep (2016); Made in... De Bilt, artikelen voor de Biltse krant De Vierklank 2013-2014 (2016).
nog geen reacties op “Oeganda 2: HOUT”

reageer