Oeganda 1: ZAL JE MAAR GEBEUREN

nov 27, 2015 geen reacties

Paniek langs een doorgaande weg in een bosrijke omgeving. Mensen staan een eind van een lege bus opgewonden te gebaren.

Wat blijkt: een zwarte mamba is vanuit een boom op het dak van de bus terecht gekomen. Vandaar is hij naar binnen gegleden. Een passagier kreeg de schrik van haar leven toen zij als eerste de gifslang zag. Er brak paniek uit. De chauffeur zette de bus stil. In een oogwenk stond iedereen buiten. De chauffeur belde zijn baas. Die nam contact op met de Oegandese Wild Autoriteiten om de slang uit de bus te laten verwijderen.

Veel passagiers durven desondanks niet verder met deze bus, ook niet als de slang eruit is gehaald. Zij regelen alternatief vervoer. Een minibusje uit een naburig stadje is al onderweg.

Mensen

About the author

Floris Bijlsma (1973). Jarenlang werkzaam op diverse afdelingen in de klinische psychiatrie. Daarnaast actief als freelance journalist. Voorheen redacteur van India Nu, het enige Nederlandstalige tijdschrift over India. Publicaties: Hub'dulü, verwarring en verwondering in Azië (2003); Iedereen heeft wel wat (2010); Impact van suïcide op GGz-medewerkers (2012); In de psychiatrische kliniek, anekdotes uit de GGz (2013); India Nu, artikelen 2000-2015, Landelijke India Werkgroep (2016); Made in... De Bilt, artikelen voor de Biltse krant De Vierklank 2013-2014 (2016).
nog geen reacties op “Oeganda 1: ZAL JE MAAR GEBEUREN”

reageer