NOOIT MEER ANDRÉ RIEU

jan 29, 2016 geen reacties

In de psychiatrische kliniek is een man opgenomen die door een opstapeling van problemen depressief is geworden. Hij kan niet veel hebben. Televisie, radio, gesprekken, daglicht: het is allemaal teveel. Hij is opgenomen in de kliniek om met medicatie te starten en een passende dagstructuur te vinden. Na een aantal weken begint hij met halve dagen in het weekend naar huis te gaan. Een verpleegkundige belt zijn vrouw na het weekend altijd even op om aan haar te vragen hoe zij vindt dat het thuis is gegaan, bij wijze van wederhoor, naast de verhalen van de man zelf.

De vrouw vertelt dat zij blij is dat het wat beter gaat met haar man. Toch blijft hij nog kwetsbaar, vindt zij. Zo kan hij nog steeds slecht tegen televisie, radio, gesprekken en daglicht. Zelfs bij een concert van zijn geliefde André Rieu op televisie had hij het geluid uitgezet. Maar dat vond zijn vrouw op zich een verademing. Zij heeft namelijk een hekel aan de in haar ogen commerciële nepviolist.

Wat dat betreft mag die depressie van haar man wel altijd voortduren: nooit meer André Rieu.

Mensen

About the author

Floris Bijlsma (1973). Jarenlang werkzaam op diverse afdelingen in de klinische psychiatrie. Daarnaast actief als freelance journalist. Voorheen redacteur van India Nu, het enige Nederlandstalige tijdschrift over India. Publicaties: Hub'dulü, verwarring en verwondering in Azië (2003); Iedereen heeft wel wat (2010); Impact van suïcide op GGz-medewerkers (2012); In de psychiatrische kliniek, anekdotes uit de GGz (2013); India Nu, artikelen 2000-2015, Landelijke India Werkgroep (2016); Made in... De Bilt, artikelen voor de Biltse krant De Vierklank 2013-2014 (2016).
nog geen reacties op “NOOIT MEER ANDRÉ RIEU”

reageer