INDRINGER

okt 23, 2015 geen reacties

De plaatselijke zangvereniging organiseert een feestelijk avondje ter ere van haar 20-jarig bestaan. Voor de bijzondere gelegenheid zijn partners dit keer ook welkom. Er wordt gegeten, gedronken, gelachen, gespeecht over de muzikaliteit en de open, kunstzinnige geest van het koor en natuurlijk wordt er gezongen. Helemaal dolletjes allemaal.

Maar er is iets. En niemand spreekt het uit. Dat kwam later.

Josée, een van de koorleden, heeft niet haar partner meegenomen, want die kon niet. Zij heeft een vriendin meegenomen. En dat kon bij sommige leden blijkbaar niet door de beugel.

De ochtend na het feestelijke avondje gingen de eerste whatsappjes en telefoontjes rond.

Heb je ook gezien dat Josée een vriendin mee had in plaats van haar man? Hoe durfde ze? De intieme sfeer van het koor was verbroken! Josée had niet overlegd of ze een indringer mocht meenemen. Had Josée niet kunnen bedenken hoe ongemakkelijk de andere koorleden zich zouden voelen met die buitenstaander?

Josée moest zich nadrukkelijk verantwoorden voor het verpesten van de feestelijk bedoelde avond.

De vroegere voorzitter van het koor moest invliegen om de heisa te sussen en verdere escalatie en schorsing van Josée te voorkomen.

Mensen

About the author

Floris Bijlsma (1973). Jarenlang werkzaam op diverse afdelingen in de klinische psychiatrie. Daarnaast actief als freelance journalist. Voorheen redacteur van India Nu, het enige Nederlandstalige tijdschrift over India. Publicaties: Hub'dulü, verwarring en verwondering in Azië (2003); Iedereen heeft wel wat (2010); Impact van suïcide op GGz-medewerkers (2012); In de psychiatrische kliniek, anekdotes uit de GGz (2013); India Nu, artikelen 2000-2015, Landelijke India Werkgroep (2016); Made in... De Bilt, artikelen voor de Biltse krant De Vierklank 2013-2014 (2016).
nog geen reacties op “INDRINGER”

reageer