FRANKRIJK: INCONSEQUENT?

sep 02, 2016 geen reacties

In de Franse komische familiefilm Camping (inmiddels toe aan zijn derde deel) strandt een arts tegen zijn zin op een camping. In die film zit een hele aardige scène.

De arts is nog nooit op een camping geweest. Hij wil vooral comfort. Zijn auto is kapot. Hij kan niet naar zijn huisje verderop aan de kust. Met liefde wordt hij opgenomen in de campinggemeenschap waar hij is gestrand. Hij kijkt zijn ogen uit.

De campinggasten zeggen dat kamperen hen vooral gaat om het gevoel van vrijheid. Tegelijk geven ze een voor een toe dat ze al tientallen jaren op dezelfde camping komen, en vaak ook hetzelfde plekje hebben.

“Waarom koop je niet een klein huisje in de buurt,” vraagt de arts verbaasd. Een van de campinggasten legt uit: “Het gaat om het gevoel dat je het volgende jaar ergens anders naartoe kunt gaan. Ook al doe je dat niet.”

De arts kijkt hen niet begrijpend aan.

 

Mensen

About the author

Floris Bijlsma (1973). Jarenlang werkzaam op diverse afdelingen in de klinische psychiatrie. Daarnaast actief als freelance journalist. Voorheen redacteur van India Nu, het enige Nederlandstalige tijdschrift over India. Publicaties: Hub'dulü, verwarring en verwondering in Azië (2003); Iedereen heeft wel wat (2010); Impact van suïcide op GGz-medewerkers (2012); In de psychiatrische kliniek, anekdotes uit de GGz (2013); India Nu, artikelen 2000-2015, Landelijke India Werkgroep (2016); Made in... De Bilt, artikelen voor de Biltse krant De Vierklank 2013-2014 (2016).
nog geen reacties op “FRANKRIJK: INCONSEQUENT?”

reageer