AARDBEVING

aug 26, 2016 geen reacties

In de eerste uren na de verwoestende aardbeving in het midden van Italië concentreert de meeste Nederlandse berichtgeving zich niet zozeer op de vraag of er veel slachtoffers zijn gevallen, maar of er Nederlanders onder de slachtoffers zijn. Zo werkt dat. Daarmee bedienen de Nederlandse media hun doelgroep. Maar al snel lijken er geen Nederlandse slachtoffers te betreuren.

Terwijl het dodental dramatisch oploopt en de verwoesting van plaatsjes in de omgeving van het episch centrum meer en meer duidelijk wordt, zoeken de vaderlandse media naar ervaringsverhalen van Nederlandse toeristen in het gebied. Een Nederlandse man vertelt dat het bed van hem en zijn vrouw ‘helemaal op en neer ging’.

Jaja, geef daar de aardbeving maar de schuld van. Die heftige bewegingen van het bed hebben helemaal niets met de aardbeving te maken.

Mensen

About the author

Floris Bijlsma (1973). Jarenlang werkzaam op diverse afdelingen in de klinische psychiatrie. Daarnaast actief als freelance journalist. Voorheen redacteur van India Nu, het enige Nederlandstalige tijdschrift over India. Publicaties: Hub'dulü, verwarring en verwondering in Azië (2003); Iedereen heeft wel wat (2010); Impact van suïcide op GGz-medewerkers (2012); In de psychiatrische kliniek, anekdotes uit de GGz (2013); India Nu, artikelen 2000-2015, Landelijke India Werkgroep (2016); Made in... De Bilt, artikelen voor de Biltse krant De Vierklank 2013-2014 (2016).
nog geen reacties op “AARDBEVING”

reageer